1.
Slyvos.
Greitina riebalų deginimą, jose yra vitaminų B1, A, PP, C. Tie vitaminai stiprina nervų sistemą. Taip pat jose yra lastelienos, gerinančios virškinimą, iš organizmo greičiau šalinamos kenksmingos medžiagos. Slyvos mažina cholesterolio kiekį kraujyje. 100 g. slyvų yra 51 kcal, bet žinokite, kad džiovintos slyvos kaloringesnės.
2.
Greipfrutai.
Juose daug vitaminų D, P ir C, vaisių rūgščių, eterinio aliejaus ir mineralinių medžiagų. Greipfrutuose esančios medžiagos gerina virškinimą, spartina riebalų deginimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, valo organizmą nuo kenksmingų medžiagų. Beje, šie vaisiai nekaloringi - 100 g. turi tik 38 kcal.
3.
Morkos.
Jose esantis vitaminas A gerina regėjimą, taip pat yra ląstelienos, kuri neleidžia kauptis riebalams, taip pat gerina virškinimą ir valo organizmą. Taip pat morkos turi vitamino E, kuris puoselėja odą, ir vasarą valgant daug morkų įdegis tampa gražesnis, taip pat sumažėja vėžio rizika. 100 g. morkų yra 25 kcal.
4.
Obuoliai.
Šiuose vaisiuose yra nemažai skaidulų, kurios skatina riebalų deginimą, medžiagų apykaitos procesus. Taip pat šalina kenksmingas medžiagas, valo organizmą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Kad būtų poveikis, pakanka per dieną suvalgyti vieną obuolį. Viename obuolyje yra apie 55 kcal (jų būna įvairių rūšių).
5.
Brokoliai.
Brokoliuose gausu vitamino K, karotino. Šis produktas naudingas, norinčioms pagražinti savo figūrą. Taip pat juose yra daug vitamino C. Brokoliai net saugo nuo vėžio ir lėtina senėjimo procesus, taigi yra grožio šaltinis! 100 g. brokolių - 29 kcal.
6.
Arbūzai.
Kadangi arbūzai turi daug vandens, jie greitai malšina troškulį, spartina inkstų veiklą, veiksmingai valo organizmą. Turi ląstelienos ir mangano - tai medžiago, spartinančios riebalų deginimą. Arbūzuose nėra riebalų, 100 g. arbūzo - 31 kcal.
7.
Ananasai.
Jame gausu ląstelienos ir fruktozės, dėl to ananasai teikia energijos, slopina alkį. Turi kalio, stiprinančio širdį, vitamino C, stiprinančio imunitetą. Ananasų valgyti nepatartina toms, kurių padidėjęs skrandžio rūgštingumas ir sergančioms opalige. 100 g. ananaso - 50 kcal.
8.
Špinatai.
Turi daug baltymų, dėl to skatina raumenų formavimąsi. Taip pat juose daug vitamino K ir karotino, saugančio nuo vėžio. Taip pat špinatai stiprina kraują, saugo nuo mažakraujystės. Sportuojančioms špinatai - labai naudingas produktas. Juose yra tik 18 kcal - 100 g.
9.
Žalioji arbata.
Padeda gydyti širdies ligas, reguliuoja kraujospūdį, saugo nuo vėžio. Apskaičiuota, kad išgėrus 5 puodelius žaliosios arbatos per dieną netenkama 70-80 kcal.
10.
Neriebūs pieno produktai.
Aprūpina organizmą kalciu, be to, turi balymų, padedančių formuotis raumenims.
Pavyzdžiai: liesa varškė, pienas, natūralus, neriebus jogurtas.
11.
Avižos.
Avižinę košę kaip minėjome, geriausia rinktis pusryčiams. Avižinėje košėje gausu ląstelienos, kuri normalizuoja cukraus kiekį kraujyje ir neleidžia kauptis riebalams, spartina jų deginimą. Naudinga avižinę košę verti piene - tada prisideda ir kalcis.
12.
Kiaušiniai.
Virti kiaušiniai - taip pat idealu pusryčiams. Viename kiaušinyje yra ~80 kcal. Kiaušiniai teikia energijos, ir beje, jų virškinimui sunaudojama daugiau energijos, nei avižinės košės virškinimui. Tik kiaušinių nederėtų valgyti daug, nes juose daug cholesterolio.
13.
Ankštinės daržovės.
Ankštinės daržovės mus aprūpina baltymais, kurie padeda formuotis raumenims, ir geraisiais riebalais, kurie taip pat būtini mūsų sveikatai kaip ir visos kitos maisto medžiagos. Taip pat jos turi ląstelienos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą