Užkąsti tarp valgių būtina, kadangi jei kęsime alkį, lėtės medžiagų apykaita, ir prastės mūsų savijauja, stokosite energijos. Tik reikia teisingai pasirinkti, kuo gi užkandžiauti, kad nepakenktume figūrai, ir galėtume jaustis gerai.
Taigi, ką reikėtų žinoti apie užkandžius?
- Jei nori užkąsti po pietų, tiks kad ir.. saujelė riešutų. Šis užkandis turi gerųjų riebalų ir yra naudingas širdžiai. Tiesa, labai daug riešutų suvalgyti nereikėtų.
- Jei nori užkąsti - užkąsk, nes daug laiko nevalgius didėja cukraus kiekis kraujyje, lėtėja medžiagų apykaita, tada prarandame nemažą dalį savo energijos, ir sportuojančios sunkiau sportuoti. Taip pat, tai skatina persivalgymą, kadangi alkis būna milžiniškas.
- Geras pasirinkimas užkandžiui - vaisius ar daržovė.
- Jei valgai užkandžius iš kokios nors pakuotės, pvz, riešutus iš pakuotės, geriau juos išpilk. Valgant tiesiai iš maišelio, nematome, kiek suvalgome, yra rizika suvalgyti per daug.
- Keli tinkami užkandžiai jums: sauja džiovintų vaisių ar riešutų, neriebus varškės sūris, skrebutis, neriebus jogurtas, vaisių kokteilis, liesos vištienos gabalėlis.
- Mažiau norėsi užkandžiauti, jei gersi daug vandens.
- Jokiu būdu ne traškučiai ir ne riebūs sausainiai, saldainiai! Turi daug kalorijų.
- Valgyk lėčiau ir mėgaukis užkandžiu. Taip ilgiau išlieka sotumo jausmas ir nepersivalgoma.
- Neužkandžiauk, kol dirbi, mokaisi. Taip tu net nepastebėsi, kaip suvalgysi daugiau, nei iš tiesių reikia.
- Nesirink sūrių produktų. Jais piktnaudžiauti negalima, jei visada jai užkandžiausi, kils pavojus sveikatai, ir figūrai nenaudinga.
Salotos su vaisiais ir riešutais.
Supjaustykite keletą mėgiamų vaisių, įdėkite saujelę riešutų, ir užpilkite jogurtu.
Puikus užkandis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą